Kotleciarki: urządzenia  niezbędne w gastronomii

Kotleciarki: urządzenia niezbędne w gastronomii

29 sierpnia 2019 Wyłącz przez redakcja

Tłuczenie mięsa na kotlety to zajęcie bardzo nużące nawet w domowej kuchni, a co dopiero w restauracyjnej. Dzisiaj zamiast tłuc mięso ręcznie, można skorzystać z kotleciarki.

Dlaczego warto ją mieć?

Kotleciarki znacząco przyspieszają czas obróbki mięsa na steki, kotlety, bitki. Kotleciarki to w większości urządzenia elektryczne i bardzo wydajne. Maszynka do schabowych nacina każdy płat mięsa równomiernie. Maszynka do schabowych rozbija mięso tak, że w czasie obróbki nie dochodzi do żadnych strat. W efekcie maszynka do schabowych jest urządzeniem pozwalającym na oszczędność zarówno czasu, jak i pieniędzy. Kotleciarki do mięsa mogą być wykorzystywane do wstępnej obróbki mięsa wieprzowego i wołowego. Kotleciarki do mięsa to urządzenia, które zostały wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Kotleciarki do mięsa należą do uniwersalnych urządzeń, niezwykle przydatnych sprzętów.

Gdzie można ich używać?

Maszynka do rozbijania mięsa jest urządzeniem bardzo przydatnym. Maszynka do rozbijania mięsa sprawdza się w różnej wielkości lokalach gastronomicznych, szczególnie w tych obsługujących dziennie dużą liczbę klientów. Maszynka do rozbijania mięsa sprawdza się także w firmach cateringowych. Urządzenie to doskonale sprawdza się także w stołówkach pracowniczych czy sklepach mięsnych. Większość elementów tych urządzeń wykonana jest ze stali nierdzewnej, niektóre są wykonane z anodowanego aluminium. Urządzenia te dostępne są w różnych wielkościach, mają bardzo różną wydajność. Ich plusem jest też to, że są łatwe do utrzymania w czystości. Maszynki do rozbijania mięsa znane są także pod nazwą „stekownice”.