Szybka obróbka mechaniczna mięsa

Obróbka mięsa zajmuje mnóstwo czasu. Wyjątkowo żmudnym zajęciem jest ręczne rozbijanie mięsa na kotlety. Nic więc dziwnego, że na wyposażeniu profesjonalnych kuchni już jakiś czas temu zaczęły pojawiać się kotleciarki.

Jakie zalety mają te urządzenia?

Na rynku dostępne są kotleciarki, które w ciągu jednej godziny mogą przygotować ponad 700 kotletów. Kotleciarki należą do bardzo wydajnych urządzeń. W kuchni, która każdego dnia wydaje kilkadziesiąt maszynka do schabowych jest urządzeniem, bez którego trudno jest się obejść. Maszynka do schabowych wbrew swojej nazwie może zostać wykorzystana nie tylko do rozbicia schabu na tradycyjne kotlety schabowe. Maszynka do schabowych to urządzenie uniwersalne, w którym można poddać mechanicznej obróbce inne gatunki mięsa. Kotleciarki do mięsa mogą rozbić także mięso wołowe. Niektóre kotleciarki do mięsa mogą zostać wyposażone w dodatkowe nakładki; dzięki nim w kotleciarki do mięsa będzie można poddać mechanicznej obróbce także delikatne mięso drobiowe.

Wysoka jakość materiałów

Maszynka do rozbijania mięsa to urządzenie, które ma kontakt z surowym mięsem, musi więc być wykonana z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Maszynka do rozbijania mięsa produkowana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej; niektóre jej elementy wykonano z anodowanego aluminium. Maszynka do rozbijania mięsa jest łatwa do utrzymania w czystości. Obsługa tego urządzenia jest niezwykle prosta, mechaniczna obróbka mięsa w kotleciarce nie wymaga używania siły. Kotleciarki sprawdzają się nie tylko w profesjonalnych kuchniach, ale także w sklepach mięsnych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *