Bemary: niezastąpione w punktach zbiorowego żywienia

Utrzymujące stałą temperaturę wcześniejszego przygotowanych dań bemary cateringowe to niezbędne wyposażenie restauracji, ośrodków wczasowych, szpitali, firm cateringowych. 

Zalety podgrzewaczy do jedzenia 

Bemary cateringowe to urządzenia bardzo proste w obsłudze. Do tego bemary cateringowe mogą składać się z jednego lub kilku kontenerów. Bemary grzewcze mogą mieć bardzo różne źródła grzania. Do wyboru właściciele lokali gastronomicznych czy firm cateringowych mają bemary grzewcze elektryczne i gazowe. Zarówno bemary grzewcze elektryczne, jak i gazowe są bezpieczne. Bemary gazowe mają automatyczną blokadę gazu, która działa, gdy płomień jest zgaszony, w elektrycznych wbudowano termostat. Bemary dla gastronomii można podzielić na nastolne i wolno stojące. Bemary gastronomiczne przeznaczone do ustawienia na stole to obowiązkowy element zastawy szwedzkiego stołu. Bemary dla gastronomii wolno stojące to urządzenia mobilne, które sprawdzają się w dużych restauracjach i firmach cateringowych. Z takimi bemarami można zetknąć się również podczas pobytu w szpitalu. 

Jaki bemar kupić?

Bemary to bardzo przydatne urządzenia, ale stosunkowo drogie. Ich zakup należy więc bardzo starannie przemyśleć. Na zakupach trzeba brać pod uwagę między innymi źródło zasilania, które dostępne jest w lokalu. W przypadku firm cateringowych najlepiej sprawdzą się bemary gazowe, które mogą być zasilane gazem propan butan. 

Osoby zainteresowane tym tematem zachęcamy do przeczytania także naszego wcześniejszego tekstu.

Bemary: niezastąpione w punktach zbiorowego żywienia
4.9 (98.1%) 84 głosów

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *